Ketel voor even

Bij veel ingezamelde CV-ketels blijkt slechts één onderdeel defect of versleten te zijn. Het zou zonde zijn om deze ketels links te laten liggen, vooral gezien de verwachting dat we in de komende jaren steeds meer oude CV-ketels zullen ontvangen door de energietransitie. Refurn heeft samen met WEEE Nederland en MrServitization het concept ‘Ketel voor Even’ ontwikkeld: het refurbishen van oude CV-ketels om ze opnieuw in gebruik te nemen.

Een ideale oplossing voor woningcorporaties of consumenten die bijvoorbeeld de overstap maken naar een gasvrije woning. Zo vermijdt men verspilling en krijgt men toch een goed functionerende ketel, al is het maar voor een bepaalde periode.

Na het verzamelen, visueel inspecteren en registreren van het laadpunt, volgt de demontage, inclusief zorgvuldige tests van nog werkende functies. Op deze manier kunnen specifieke onderdelen zoals LED-verlichting, behuizing of andere mechanische en elektronische componenten, opnieuw worden ingezet ter vervanging van vergelijkbare defecte onderdelen. Naast de milieuvoordelen worden er met deze aanpak banen gecreëerd voor mensen die moeite hebben om zelfstandig werk te vinden. Voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan, worden deze mensen eerst opgeleid.

Stap 1: Inzameling van oude CV-ketels

Elke afgedankte ketel die bij ons binnenkomt, wordt grondig gecontroleerd. Als de ketel geschikt is voor refurbishing, reserveren we deze voor het ‘Ketel voor Even’-programma. Hierbij houden we rekening met de kwaliteit van de ketel, zodat deze nog geruime tijd mee kan.

Stap 2: Refurn revitaliseert de ketels en biedt sociale werkgelegenheid

Refurn neemt de taak op zich om de CV-ketels op te knappen. Hiermee creëert Refurn werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biedt bovendien instapopleidingen in de installatietechniek aan. Op deze manier krijgen mensen met affiniteit voor techniek de kans om waardevolle werkervaring op te doen. Maatschappelijke betrokkenheid staat centraal bij Refurn.

Stap 3: Lokale installateurs, altijd dichtbij

We werken samen met lokale, gecertificeerde installateurs die bekend zijn met jouw specifieke situatie en kunnen meedenken over de toekomst, met name de overgang naar een gasvrije woning. ‘Ketel voor Even’ minimaliseert verspilling gedurende dit proces. De aangesloten installateurs zijn bereid net dat extra stapje te zetten.

Stap 4: Tweedehands CV-ketels, waar voor je geld

Wat wij, samen met onze partners, bieden is eenvoudig: een goed functionerende CV-ketel, zonder gedoe en op een duurzame manier. Het voorkomen van verspilling is de drijvende kracht achter ‘Ketel voor Even’. Hoewel onze revisiestraat niet dezelfde schaalgrootte heeft als die van CV-ketelproducenten, wordt er hard gewerkt om een positieve impact op de wereld te hebben. En dat hoeft niet gepaard te gaan met extra kosten!