Stap 1: Inzameling van oude CV-ketels
Elke afgedankte ketel die bij ons binnenkomt, wordt grondig gecontroleerd. Als de ketel geschikt is voor refurbishing, reserveren we deze voor het ‘Ketel voor Even’-programma. Hierbij houden we rekening met de kwaliteit van de ketel, zodat deze nog geruime tijd mee kan.
Stap 2: Refurn revitaliseert de ketels en biedt sociale werkgelegenheid
Refurn neemt de taak op zich om de CV-ketels op te knappen. Hiermee creëert Refurn werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biedt bovendien instapopleidingen in de installatietechniek aan. Op deze manier krijgen mensen met affiniteit voor techniek de kans om waardevolle werkervaring op te doen. Maatschappelijke betrokkenheid staat centraal bij Refurn.
Stap 3: Lokale installateurs, altijd dichtbij
We werken samen met lokale, gecertificeerde installateurs die bekend zijn met jouw specifieke situatie en kunnen meedenken over de toekomst, met name de overgang naar een gasvrije woning. ‘Ketel voor Even’ minimaliseert verspilling gedurende dit proces. De aangesloten installateurs zijn bereid net dat extra stapje te zetten.
Stap 4: Tweedehands CV-ketels, waar voor je geld
Wat wij, samen met onze partners, bieden is eenvoudig: een goed functionerende CV-ketel, zonder gedoe en op een duurzame manier. Het voorkomen van verspilling is de drijvende kracht achter ‘Ketel voor Even’. Hoewel onze revisiestraat niet dezelfde schaalgrootte heeft als die van CV-ketelproducenten, wordt er hard gewerkt om een positieve impact op de wereld te hebben. En dat hoeft niet gepaard te gaan met extra kosten!